Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
23. helmikuuta 2015
Marjatuorepuuro
Pikainen puuropostaus hiihtoloman keskeltä...
Kesällä tuorepuuro tuoreista marjoista, jogurtista ja hiutaleista on niin hyvää, että se muistuttaa enemmän marjarahkaa kuin puuroa. Talvellakin tuorepuurot maistuvat, vaikka lämpimät aamupalat ovatkin mieleeni.
Tuorepuuro on virkistävää vaihtelua peruspuuroihin ja yksinkertaisimmillaan se syntyy näin: 1 dl hiutaleita, 1 dl nestettä (maito, mehu, kasvimaidot) ja 1 dl marjoja tai hedelmiä. Kun lisää vielä 1 dl rahkaa, saa täyttävän ja proteiinipitoisen puuron. Myös täysjyväviljat ovat itsessään ravintorikkaita.
Oma reseptini on maidoton ja käytin pakastemarjoja.
Marjatuorepuuro (1 ann.)
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kauramaitoa
1 dl mustaherukoita
1/2 dl mustikoita
muutama erilainen pähkinä
1 tl seesaminsiemeniä
tilkka juoksevaa hunajaa
1. Rouhi pähkinät.
2. Sekoita kaikki ainekset lautasella tai suljettavassa rasiassa ja nosta yöksi tekeytymään jääkaappiin.
3. Aamulla sekoita puuroa ja tarjoile sellaisenaan tai vaikka banaaniviipaleiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti