Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
18. helmikuuta 2015
Kasvis-juustohyrrät
Pienet suolaiset leivät, pizzat ja piiraat on varsinkin talviseen aikaan hyviä retkieväitä tai välipaloja. Nämä hyrrät voi tehdä myös pizza- tai sämpylätaikinaan rahkavoitaikinan sijaan. Lihaisan täytteen saa, kun lisää täytteeseen kinkkua tai tekee simppelin täytteen suoraan maustetusta tuorejuustosta, kinkusta ja juustoraasteesta.
Mulla on usein kaapissa pienet palat juuriselleriä ja palsternakkaa. Niistä tulee erinomaista makua keittoihin ja kasvistäytteisiin, etenkin juuriselleristä.
Kasvis-juustohyrrät (24 kpl)
Rahkavoitaikina:
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
250 g rahkaa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa (1/4 tl)
Täyte:
2 rkl voita
1 sipuli
50 g juuriselleriä
50 g palsternakkaa
100 g porkkanaa
½ tl oreganoa
3 rkl tomaattipyrettä
hieman suolaa
100 g tuorejuustoa
125 g mozzarellaraastetta
(1 dl parmesaaniraastetta)
1. Valmista rahkavoitaikina. Sekoita pehmeä voi ja rahka tasaiseksi. Lisää jauhoseos ja suola ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
2. Valmista täyte. Kuullota hienonnettu sipulia pannulla voissa. Lisää raastetut juurekset ja kuullota muutama minuutti. Lisää oregano, tomaattipyre ja ripaus suolaa ja nosta täyte pois liedeltä.
3. Kauli jähmettynyt voitaikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
4. Sivele taikinalevylle tuorejuustoa, levitä päälle kasvistäyte ja ripottele pinnalle mozzarellaraaste sekä halutessasi parmesaaniraastetta. Kääri rullalle.
5. Leikka noin puolentoista sentin viipaleiksi ja nostele viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille.
6. Paista 225 asteessa (ylemmällä) keskitasolla kauniin ruskeiksi. Anna jäähtyä peittämättä.
Oi ihania! Näitä on testattava :P
VastaaPoista