Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
9. helmikuuta 2014
Riista-sienipannu
Käristyslihat tulee yleensä valmistettua ihan peruskäristykseksi, mutta nyt tuli sellainen idea vastaan, jota halusin testata. Maun mukaan tähän voi lisätä tuorejuustoa tai ranskankermaa, tai vaikka ehtaa kuohukermaa. Oikein lihaisan kastikkeen ystävä voi ruskistaa joukkoon myös pekonia. Hyvää ja vähän riittoisampaa kuin pelkkä käristys.
Riista-sienipannu
1 rkl voita
n. 500 g käristyslihaa (saksanhirvi/poro)
1 sipuli
200 g tuoreita herkkusieniä
2 dl vettä
n. 100 g tuorejuustoa
suolaa (lihafondia)
mustapippuria
1. Paista jäistä käristyslihaa pannulla. Irrottele lihapalat toisistaan ja revi tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Harjaa herkkusienet puhtaaksi ja viipaloi ne paloiksi.
3. Lisää lihan joukkoon sipuli ja sienet ja anna ruskistua hetki.
4. Lisää vesi, tuorejuusto ja mausteet ja hauduta noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti