Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
10. helmikuuta 2014
Proteiinipitoinen lasagnette
Viime viikon arkiruoista tämä oli meidän perheen ehdoton suosikki. Maistuvaa ja erittäin proteiinipitoista - jauhelihan lisäksi lasagnetesta löytyy kaurapastaa, kidneypapuja ja linssejä.
Jauheliha-papulasagnette (4 - 5 ann.)
200 g kaurapastaa (Torino)
400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
1 pienehkö porkkana
400 g tomaattimurskaa
1 dl punaisia linssejä huuhdeltuna
6 dl vettä
1 tlk (240 g) käyttövalmiita kidneypapuja
n. 1 tl suolaa
1 - 2 rkl ketsuppia
1 tl oreganoa
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl chilimausteseosta
mustapippuria
2 dl ruokakermaa 15 %
1. Kaada kaurapasta lasagnevuoan pohjalle.
2. Ruskista jauheliha. Lisää pannulle hienonnettu sipuli ja raastettu porkkana ja kuullota muutama minuutti.
3. Lisää vesi, tomaattimurska, huuhdotut linssit, pavut ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja keitä viitisen minuuttia. Lisää ruokakerma. Tarkista maku.
4. Kaada kastike kaurapastan päälle ja sekoita.
5. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Kuulostaapa ruokaisalta ja seminopsalta valmistaakin! Menisiköhän kidneypavut vaikka tässä ruoassa teinillekin..
VastaaPoistaKiva kun löysin tänne blogiisi, arkisia ja kiva oloisia ruokia! Iloista talven jatkoa!
Pastaa ei siis tarvitse keittää erikseen, vaan kypsyy uunissa?
VastaaPoistaJoo, pastaa ei tarvitse keittää, silä kastikkeessa on nestettä niin paljon, että pasta kypsyy siinä, ihan niinkuin lasagne.
VastaaPoistaJoo, pastaa ei tarvitse keittää, silä kastikkeessa on nestettä niin paljon, että pasta kypsyy siinä, ihan niinkuin lasagne.
VastaaPoista