Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
3. helmikuuta 2014
Klassikkohommia: Lehtipihvi
Onko teistä koskaan raivostuttavaa miettiä arkiruokalistaa? Mulla ainakin välillä tökkii, ei meinaa keksiä tai tuntuu, ettei tee mieli oikein mitään. Tajusin sitten kysyä toiveruokia perheeltä ja miehen toive oli lehtipihvi. Se maistuu hyvin myös lapsille, vaikka kokolihasta onkin kyse. Lehtipihvi ei ole vaikea valmistaa, koska pihvi nuijitaan niin ohueksi, että mureudesta ja kypsyydestä ei tarvi paljoa huolta kantaa.
Ohjeessa yhden pihvin koko on 120 - 150 g, mutta keskikokoiselle paistinpannulle tuollainen pihvi on aika suuri. Itse olin melken pulassa oman valurautapannuni kanssa. Suuritöisintä pihveissä on nuijiminen, mutta se kannattaa tehdä huolella, jotta pihvit ovat tasapaksuja ja riittävän ohuita.
Lehtipihvit (6 kpl)
800 - 900 g naudan ulkofilettä tai sisäpaistia
voita ja öljyä
suolaa, pippuria
1. Anna lihan olla huoneenlämmössä noin tunti ennen paistamista.
2. Leikkaa liha poikkisyin tasakokoisiksi pihveiksi.
3. Nuiji mieluiten tasapäisellä nuijalla ohuiksi (3 mm) pihveiksi esim. kahden leivinpaperin välissä.
4. Kuumenna pannu, lisää tilkka öljyä ja nokare voita. Paista pihvi nopeasti molemmin puolin. Aikaa ei tosiaankaan mene kuin 20 - 30 sekuntia pihvin paksuudesta ja pannun kuumuudesta riippuen.
Maustevoi
voita
tuoretta persiljaa
mausteita maun mukaan (esim. mustapippuria, valkosipulia, yrttejä..)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti