Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
1. helmikuuta 2012
Mustikkamuffinit
Olen pari kertaa tehnyt näitä mustikkamuffineja, joiden ohje tuli alun perin muffinivuoan mukana. Toimiva ohje, ei tarvitse vatkata, sopivan kosteita ja mustikkaisia muffineja, jotka kardemumma maustaa mukavasti. Välillä olen jättänyt kardemumman pois ja mustikoiden lisäksi taikinaan voi laittaa valkosuklaata rouhittuna.
Ohjeessa on kermaa mutta itse olen käyttänyt kerman sijaan välillä jogurttia tai kermaviiliä.
Mustikkamuffinit (10 -12 kpl)
100 g sulaa voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl kermaa (tai esim. jogurttia)
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja tai ohrakasta
1½ tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl mustikoita
1. Vatkaa sekaisin sula voi, kananmunat, sokeri ja jogurtti.
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinan joukkoon.
3. Lisää lopuksi mustikat.
4. Jaa seos muffinivuokiin ja paista 200 asteessa reilu 15 minuuttia.
Hyvin onnistui!!!!
VastaaPoista