Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
25. lokakuuta 2014
Suklaakinuskipehmot
Leivontafoorumilla oli yllätyslaatikkohaaste, johon osallistuin näillä suklaakinuskipehmoilla. Pullataikina on mukavan monikäyttöistä - marjapiirakan pohjasta pikkupulliin, korvapuusteista dallaspulliin ja toscapullista hedelmäsarviin.
Suklaakinuskipehmot 16 kpl
Taikina:
2,5 dl vettä
½ pkt hiivaa
3/4 dl ruokosokeria
75 g voita
n. 7 dl vehnäjauhoja
Täyte:
Suklaakinuski:
2 dl vispi- tai kuohukermaa
1 dl ruokosokeria
50 g tummaa suklaata
½ dl murskattuja pekaanipähkinöitä
1. Valmista taikina kuten pullataikina. Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää sokeri ja alusta sekaan puolet vehnäjauhoista. Lisää pehmeä voi. Lisää sitten loput jauhot vähitellen. Anna kohota puolisen tuntia.
2. Valmista suklaakinuski. Mittaa kattilaan ruokosokeri ja anna sen sulaa hiljalleen, kunnes se ruskistuu hennosti. Lisää kerma. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Nosta pois liedeltä. Lisää pilkottu suklaa ja sekoita kinuskia, kunnes suklaa sulaa joukkoon.
3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (koko noin 40 x 30 cm), kuten korvapuusteja tehdessä. Ripottele levylle murskatut pähkinät ja valuta päälle suurin osa suklaakinuskista (jätä pari rkl koristelua varten).
4. Kääri levy rullalle ja leikkaa rulla 16 osaan. Nosta palat muffinivuokiin tai sellaisenaan leivinpaperin päälle.
5. Kohota 15 minuuttia, voitele kananmunalla ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
6. Koristele jäähtyneet pehmot lopulla suklaakinuskilla. Säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti