Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
6. marraskuuta 2013
Suklaa-vaniljapannacotta ja puolukkakastike
Jamie Oliverin pannacotta-resepti on suosikkini, koska pannacotan rakenne on niin ihanan pehmoinen. Salaisuus on se, että osa kermasta vatkataan vaahdoksi. Nyt muokkasin reseptiä sen verran, että tein pannacotasta puolet suklaiseksi. Lisänä tarjottiin kirpakkaa puolukkakastiketta. Kirpeä kastike on oikein hyvä lisä makealle ja miedolle pannacotalle.
Reseptistä riittää 6 pieneen annokseen, mutta toki voi tehdä 4 suurempaa.
Suklaa-vaniljapannacotta (4 - 6 ann.)
4 rkl maitoa
2 dl vispi- tai kuohukermaa
½ vaniljatanko tai vaniljasiemeniä
2 liivatelehteä
2 dl vispi- tai kuohukermaa
50 g tomusokeria
50 g tummaa suklaata
1. Mittaa kattilaan maito, kerma ja vaniljatanko. Keitä miedolla lämmöllä reilu 10 minuuttia, jotta seos hieman tiivistyy. Liota liivatelehtiä sillä aikaa kylmässä vedessä.
2. Nosta kermaseos levyltä ja sulata joukkoon liotetut liivatelehdet.
3. Kaada puolet seoksesta kulhoon ja lisää esimerkiksi vesihauteessa sulatettu tumm suklaa. Sekoita tasaiseksi.
4. Anna kermaseoksen ja suklaa-kermaseoksen jäähtyä haaleaksi (voit nostaa hetkeksi jääkaappiin).
5. Vatkaa 2 dl kermaa ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita puolet vaahdosta jäähtyneeseen kermaseokseen ja puolet suklaa-kermaseokseen.
6. Jaa seokset annoskulhoihin, ensin vaalea seos ja sitten tumma seos.
7. Nosta kylmään hyytymään 2 - 3 tunniksi.
Puolukkakastike
100 g puolukoita
1 rkl vettä
½ dl sokeria
1. Mittaa ainekset kattillaan ja keitä pari minuuttia. Paseeraa siivilän läpi. Tarjoile haaleana tai kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti