7. marraskuuta 2013

Juuresmosaiikki


Viime aikoina keittiössä on hieman kyllästyttänyt. Lähinnä kaikki. Se, ettei keksi mitä laittaisi, Epäjärjestys. Pimeys. Lasten nirsoilu. Jaahas.

Eräällä automatkalla selailin reseptejä esimerkiksi lantusta ja Maku-lehden sivuilta löysin juuresmosaiikin ohjeen. Tässä oma versioni (pelkistetympi), tarjoilin sitä lohimurekepihvien seurana. Reseptien puolihuolimaton selailu siis kannattaa, aina jää jotain ideoita mieleen.

Juuresmosaiikki (3 - 4:lle)

2 rkl öljyä
200 g porkkanaa
200 g lanttua
400 g perunaa
1 dl vettä
1/3 - ½ tl suolaa
1 dl kasvikermaa
mustapippuria
1 - 2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna

1. Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa kaikki pieniksi (1 x 1 cm) kuutioiksi. Pidä perunat erillään.
2. Kuumenna pannu. Lisää öljy ja lanttu- ja porkkanakuutiot. Kuullota noin 5 minuuttia.
3. Lisää perunat ja vesi sekä suola. Anna hautua kannen alla 5 minuuttia.
4. lisää ruokakerma ja hieman mustapippuria.Hauduta noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, että seos pysyy mehevänä.
5. Mausta lopuksi tuoreella persiljalla. Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti