Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
25. helmikuuta 2013
Omena-pähkinäkakku
Pehmonen piirakka, jossa omenaa sekä pähkinää. Ohje on versioitu tästä rouskuvasta omenakakusta.
Ja kakkuun kannattaa käyttää jotain hapokasta omenalajiketta. Kuten kuvista näkyy, käytin Granny Smithejä paremman puutteessa, ja eihän niistä irtoa makua siihen malliin, kuin tarve vaatisi.
Tämän herkun kanssa voi tarjota kermavaahtoa, jäätelöä, ranskankermaa tai paksua vaniljakastiketta.
Omena-pähkinäkakku
½ l omenanpaloja (3 omenaa, hapan lajike)
80 g pekanpähkinöitä
125 g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
1 tl vaniljasokeria
1. Kuori omenat ja pilko ne pieniksi paloiksi.
2. Rouhi suurin osa pähkinöistä, jätä muutama koristeluun.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna.
4. Lisää taikinaan kuivat aineet.
5. Lisää omenanpalat ja rouhitut pähkinät ja sekoita vielä kunnolla sekaisin.
6. Levitä taikina voideltuun 24 cm irtopohjavuokaan.
7. Paista 175 asteessa 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti