Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
27. helmikuuta 2013
Kevyt banaanikakku
Kevyt on sinänsä huono sana, tarkoitan ennemminkin, että banaanikakun terveellisempi vaihtoehto. Mutta eikös se kaupassa mene niin, että kevyeksi saa kutsua tuotetta, jossa on 30 prosenttia vähemmän rasvaa tai sokeria kuin verrokkituotteessa. Pätee tähän!
Juu, juu! Täysjyvävehnää, banaania, rypsiöljyä, piimää, kanelia ja sitä rataa. Ja siis hyvää rasvaa ja sitäkin melkoisen vähän. Mutta täyttä herkkua tuli. Iltateellä olin juuri päättänyt herkutella vielä yhdellä siivulla, mutta kappas vaan, joku oli ehtinyt ennen ja napannut viimeisen lautaselle leikatun siivun.
Usein olen itsekin sitä mieltä, että herkkuja on turha kevennellä liikaa, herkut herkkuna mutta kohtuudella. Nyt vain tuli vieraita ja olin juuri päättänyt vähentää herkuttelua, joten tein tosiaan tällaisen version, joka ei kyllä kärsi maussa yhtään. Ja hyvää makua vain lisää se, kun tietää, että aineksissa on hyviä valintoja ü
Kepoisampi banaanikakku
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1½ dl luomuruokosokeria
1 tl kanelia
½ tl jauhettua neilikkaa
½ tl jauhettua kardemummaa
3 - 4 kunnolla kypsää banaania (reilu 300 g kuorittuma)
3/4 dl rypsiöljyä
2 dl piimää
2 kananmunaa
Vuokaan:
1 rkl voita
kauraleseitä
1. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja mausteet.
2. Survo toisessa kulhossa banaanit soseeksi (sauvasekoittimella) ja lisää joukkoon rypsiöljy, piimä ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
3. Yhdistä nesteseos jauhoihin varovasti käännelleen. Sekoita mahdollisimman vähän.
4. Kaada taikina voideltuun ja leseillä jauhotettuun vuokaan.
5. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.
6. Anna jäähtyä jonkin aikaa ja kumoa sitten. Anna jäähtyä täydin vuoalla peitettynä.
Tämähän vaikuttaa mielenkiintoiselta ohjeelta! Kuullostaa terveelliseltä muta kuitenkin mehevältä. Taidamme huomenna leipoa tällaisen kaakun eskarilaisen kanssa, joka on saanut hurjan innostuksen kotitöihin :-)
VastaaPoistaKakku oli tosiaan mehevä. Ja hyvä ohje lasten kanssa leipomiseen, koska ei tarvitse vatkailla. Itse vedin banaanit soseeksi sauvasekoittimella ja sitten muut nesteen perään, niin ei tarvinut tuskastella sen kanssa. Banaanisoseeseen saa kyllä jäädä pienä sattumia.
VastaaPoistaHyvä ja helppo kakku! :-)
VastaaPoistaVoisikohan tästä muokata gluteenittoman ja munattoman version?
VastaaPoistaHei! Katsopa tuota banana breadin ohjetta, sillä se on munaton.
VastaaPoistahttp://ruokailmio.blogspot.fi/2013/08/banana-bread-eli-banaanileipa.html
Luulisin että siitä onnistuisi myös gluteeniton versio, kun vaihdat vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.