Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
27. joulukuuta 2012
Porkkanalaatikko
Toivottavasti teillä on ollut mukava joulu! Meidän perhe majaili lapsuudenkodissani ja hulinaa riitti ja ruokaa myös - pöytään notkahti parhaillaan 14 aikuista ja 4 lasta. Palasimme kotiin vasta eilen, mutta joulu jatkuu vieläkin.
Tämä porkkanalaatikko on munaton ja sitä maustaa manteli. Itse olen täällä siis edelleen kovin joulumielellä ja paistelin Tapaninpäivän kunniaksi porkkanalaatikkoa. Tosi hyvää! Tästä annoksesta tulee laatikkoa reilu kilo eli kolme pientä foliovuokaa, jos haluaa niitä käyttää.
Porkkanalaatikko ( 3 rasiaa)
700 g porkkanoita
n. 5 dl löysää riisipuuroa
1 - 2 rkl siirappia
2 rkl voita
3 rkl mantelijauhetta
1 rkl korppujauhoja
suolaa
Riisipuuro
3 dl riisiä
8 dl vettä
1 l maitoa
vajaa 1 tl suolaa
1. Keitä riisipuuro. Riisipuuroa kannattaa valmistaa isompi satsi kerralla. Porkkanalaatikkoa varten riittää osittain veteenkin keitetty puuro, mutta tokihan sen voi keittää kokonaan maitoonkin. Eli kuumenna vesi kattilassa, lisää riiit ja keittele, kunnes vesi on melkein imeytynyt riisiin. Lisää maito, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 50 minuuttia. Lisää lopuksi suola.
2. Kuori ja pilko porkkanat. Keitä ne vähässä vedessä kypsäksi. Soseuta.
3. Lisää porkkanasoseeseen n. 5 dl valmista riisipuuroa. Sekoita.
4. Lisää joukkoon siirappi ja voi sekä korppujauhot ja mantelijauho. Tarkista suola.
5. Jaa seos voideltuihin vuokiin ja paista 200 asteessa noin tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti