Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
8. marraskuuta 2012
Kinkku-aurapiirakka
Äskettäin julkaisin samantyylisen piirakan lehtitaikinaan käärittynä. Tämä on silti ihan eri asia ja erittäin herkullinen kinkkupiirakka, tietenkin Aura-juuston ansiosta. Tätä tarjoilin asukasyhdistyksen väelle kokouksessa.
Kinkku-aurapiirakka
Pohja:
100 g voita
200 g vehnäjauhoja
1/3 tl suolaa
1 rkl vettä
Täyte:
1 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
½ punainen paprika
1 porkkana hienona raasteena
200 g saunapalvikinkkua
150 g Aura-juustoa tai muuta sinihomejuustoa
1 prk (200 g) kermaviiliä 6 %
3 kananmunaa
½ tl suolaa
1. Pohjaa vatren nypi, voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi vesi.
2. Painele taikina esimerkiksi 24 cm irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle tai piirakkavuokaan. 24 cm:n vuokaan reunat kannataa nostaa useamman sentin korkuisiksi.
3. Täytettä varten kuumenna pannulla hieman öljyä ja kuullota hienonnettu sipuli ja punainen paprika sekä porkkanaraaste pannulla.
4. Hienonna kinkku ja aura-juusto. Sekoita toisiinsa kermaviili, kananmunat ja suola.
5. Sekoita hieman jäähtyneeseen kasvisseokseen kinkku ja aurajuusto ja levitä seos piirakkavuokaan. Kaada päälle kermaviiliseos.
6. Paista 180 - 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Piti tehdä suolaisia sarvia, mutta tämä onneksi säästi vaivan.... Kiitos taas <3
VastaaPoistaPiirakat on monesti hyviä vaihtoehtoja ja varioin niitä vielä niin, että teen joko 1 ison piirakan, 12 pientä tai 6 lounaspiirakkaa.
VastaaPoista