Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
5. marraskuuta 2012
Keep it simple! Merimiespihvi
Simppeleistä simppelein ruoka, mutta silti niin herkullinen! Loputtomat variointimahdollisuudet, mutt kannattaa maistaa ihan tätäperusveriotakin!
Lihaksi käy naudan paisti (kulma-, sisä-, paahto- tai Ostin naudan paahtopaistia, koska se näytti niin hyvälle mutta pala oli kuitenkin niin pieni, ettei siitä ollut uuniin. Puntaroin, että teenkö lehtipihvejä vai merimiespihviä ja jälkimmäinen vei voiton.
Merimiespihvi (5:lle)
1 kg perunoita
( 2 sipulia)
500 g naudanpaistia
voita, öljyä
2 tl suolaa
mustapippureita
(pari tuoretta timjamin oksaa)4 - 5 dl vettä
1. Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
2. Kuori perunat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Jos haluat laittaa sipulia, niin kuori myös sipuli ja leikkaa se renkaiksi.
3. Viipaloi liha ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla hieman voi-öljyseosta ja ruskista lihaviipaleet nopeasti molemmin puolin.Ripottele lihoille suolaa n. 2 tl ja sekoita ne vuoassa perunoiden ja sipuleiden kanssa.
4. Lisää 4 - 5 dl vettä ja painele perunaseosta niin, että se suunnilleen peittyy veteen. Heitä sekaan vielä kymmenkunta kokonaista mustapippuria. Mausta halutessasi muutamalla timjamin oksalla.
5. Kypsennä 200 asteisessa uunissa reilu tunti.
Listalla huomenna. Paljon sipulia, ehkä pikkuisen porkkanaa myös. Tai bataattia...
VastaaPoistaTodella hyvää oli ) Suorittelen!
VastaaPoista