Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
23. elokuuta 2012
Saksanpähkinäbrowniet
Kyllä sopiva palanen brownieta tekee tavallisemmastakin päivästä vähän ylellisemmän. Varsinkin, kun taikinaan upotetaan vielä saksanpähkinöitä. Ohje on alunperin Yhteishyvästä.
Saksanpähkinäbrowniet (12 palaa)
100 g tummaa suklaata
100 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
½ dl maitoa
70 g saksanpähkinöitä rouhittuna
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Vatkaa joukkoon kananmunat ja jäähtynt, sula suklaa.
3. Sekoita joukkoon lopuksi jauhoseos ja maito sekä rouhitut pähkinät.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 x 30 cm) ja paista 175 asteessa 20 - 25 minuuttia riippuen siitä, haluatko sisuksesta kosteamman vai kakkumaisemman.
5. Tarjoa vaniljajäätelön kera.
Tätäkin pakko kokeilla joskus... Lista kokeiltavista on piiiitkä :)
VastaaPoistaNiinpä, kokeiltavia riittäisi. Ei kyllä aikaa ja syöjiä. Ja hauska on huomata, että jotkut talteen kerätyt reseptit sykähdyttävät aina vain uudelleen ja joitakin ihmettelee myöhemmin, että miksikäs tällaisenkin on talletanut! Ruokamaku muuttuu, ihan niinkuin kaikki muukin. Mutta leipomnaan vain, nämä valmistuvat aika pienellä vaivalla!
VastaaPoista