Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
15. kesäkuuta 2012
Kasvimaankakku (raparperi-porkkanakakku)
Raparperia ja porkkanaa yhdistellään hillossa, mutta mietin, että miksei kakussakin. Yritin todistaa ajatukseni oikeaksi etsimällä raparperi-porkkanaleivonnaisia, mutta ainoa, jonka löysin, oli tämä raparperi-porkkana-kaurapaistos. No, usko oli silti kova, eikä turhaan, sillä tämä kakku on tosi hyvää. Ihanan pehmeää kardemummalla ja kanelilla maustettua porkkanakakkua kuorrutettuna raparperin paloilla!
Kasvimaankakku
200 g porkkanaa
100 g voita
2 kananmunaa
2 dl (ruoko)sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
300 g raparperia
1. Huuhdo raparperinvarret ja pilko raparperit pieniksi (n. 1cm x 1 cm) paloiksi.
2. Keitä porkkanat kypsiksi. Soseuta.
3. Lisää kuuman porkkanasoseen joukkoon voi, anna sulaa hetki ja surauta vielä tasaiseksi. Anna jäähtyä.
4. Vatkaa kananmunat ja sokeri kunnolla vaahdoksi.
5. Sekoita kuivat aineet yhteen.
6. Lisää muna-sokeriseokseen vuorotellen porkkana-voiseosta ja jauhosekoitusta. Sekoita varovasti tasaikseksi taikinaksi.
7. Kaada valmis taikina voideltuun (ja korppujauhotettuun) 24 cm:n irtopohjavuokaan.(Voit laittaa pohjalle leivinpaperin). Ripottele pinnalle raparperinpalat.
8. Paista 160 asteessa 35 - 40 minuuttia.
9. Tarjoa haaleana tai kylmänä vaniljakastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti