Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
6. toukokuuta 2012
Helppo suklaamoussekakku
Eka kerta, kun teen tällaista suklaamoussekakkua. Suklaamousseen ei ole tässä käytetty perinteistä kananmunaa, koska mulla on jotenkin vaikeuksia suhtautua raakaan kananmunaan. En tiedä miksi. Suomessahan ne on ihan turvallisia. Vai? Muistan kyllä jonkun ulkolaisen kokkikilpailunohjelman, jossa päätuomari ihmetteli, että meinaatko tosissan syöttää meille raakoja kananmunia. Oli miten oli, lähitulevaisuudessa taidan kokeilla sellaistakin moussekakkua, mutta tämä on nyt tällainen erittäin helppo ja kananmunaton versio. Ja vielä hyvääkin!
Ohje on kananmunaton, kun varmistaa vain keksien sopivuuden.
Suklaamoussekakku
175 g keksejä (digestive, kaurakeksi, domino)
75 g voita
Täyte:
3,3 dl Flora Vanillaa (tai 3 dl vatkautuvaa muuta kermavalmistetta + sokeria)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
1 rkl vettä
250 g tummaa suklaata
1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula voi. Painele leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vatkaa kermavalmiste vaahdoksi.
4. Pehmitä tuorejuusto ja lusikoi se kulhoon.
5. Sulata varoen tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa. (Kuumenna suklaata mahdollisimman vähän, ettei se sulata myöhemmin kermaa).
6. Mittaa kattilaan ruokalusikallinen vettä ja liota joukkoon liivatteet.
7. Sekoita sula suklaa tuorejuusto joukkoon. Lisää ohuena nauhana liivateseos. Sekoita sen jälkeen suklaa-liivate-tuorejuustoseos vatkattuun kermaan.
8. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään ainakin neljäksi tunniksi.
Minä pohdin juuri tätä samaa, kun ajattelin tehdä moussekakkua ensi viikolla. Periaatteessa itseäni ei hirvitä kypsentämättömien kananmunien syönti, mutta kahviseuraani todennäköisesti oudoksuttaisi moinen. Sitten ajattelin, että en muutenkaan tee nyt suklaamoussekakkua, kun pakkasesta pitää vajuttaa omenasosetta. Teenkin siis tuorejuustokakun :)
VastaaPoistaJos päätät kokeilla moussekakkua, niin tämä on hyvä versio siis ilman kananmunaa.
VastaaPoistaMutta nyt on kyllä tosiaan aika tyhjentää pakastimia ja hillovarastoja, sihenkin liittyen tässä ohjeita on tulossa. Tuorejuustokakut maistuvat aina!
Kuulostaa aika perinteiseltä tavalta tehdä juustokakku :) ei niihin munkaan mielestä kananmunaa tarvitse laittaa. Maistuis pala (tai toinenkin) :P
VastaaPoistaTosi maukasta kakkua kyllä.. :)
VastaaPoistakannattaa kyllä kokeilla myös laittaa joukkoon uutta philadelphian marabou suklaatuorejuustoa.. :)
Kokeilin ja pohjaan käytiin minttudominoita ja koristelin Marianne-rouheella. Käytin mousseen puolet maitosuklaata ja puolet tummaa. Ihana resepti, kymmenen pistettä! :)
VastaaPoistaMinttudominot sopiikin tähän varmasti superhyvin!
VastaaPoistaPystyyköhän tämän saman toteuttamaan ihan vaan torttuvuokaan, koska meidän taloudesta ei löydy irtopohjavuokaa :/
VastaaPoistavarmaan pitäisi täytteen määrä puolittaa kun halkaisija 28cm?
No, muistaakseni tämä kakku ei ole kamalan korkea. Jos esimerkiksi kakku on 4 cm korkea 24 cm vuoassa, niin se tarkoittaa hieman alle 3 sentin korkeutta 28 cm vuoassa. Harvassa piirakkavuoassa on niin korkeat reunat, mutta reinat voi väsätä leivinpaperista, koska kakku on hyytyvä ja poistaa sitten, kun kakku on hyytynyt. Täytteen puolittaminen tekee tortusta tosi matalan.
VastaaPoistaPohjan määrää pitää hieman lisätä eli digestivejä 230 g ja voita 90 g.
Minkä verran kannattas laitta liivatelehtiä jos tuplais tuon moussen, että tulis korkeampi kakku tuohon 24cm vuokaan...?
VastaaPoistaLuulen, että tuplattuna täyte on liian suuri, kakusta voi tulla liiankin korkea. Mutta jos nyt ihan tuplaa, niin kyllä nuo liivatteetkin on sitten tuplattava. Tosin, suklaahan tässä kakussa on myös hyydyttävä tekijä, joten myös kuutisen lehteä varmasti riittäisi.
VastaaPoistasuklaan voi sulattaa heti ensimmäiseksi,ettei tarvi varoa sitten että onko se kuumaa.ehtii jäähtyä,kun tekee sen jälkeen loput hommat((= en ole vielä kokeillut,mutta tulen kokeilemaan.
VastaaPoistaVoiko kakun pakastaa??
VastaaPoistaVoi ehdottomasti pakastaa. Itse laitan vähintään 2 pussiin ettei pakastimesta tartu mitään hajuja tai makuja. Parisen viikkoa ainakin säilyy, pidemmästä ajasta ei ole kokemusta. Hyydytä siis kakku tavalliseen tapaan ja pakasta sitten. Kakun voi myös leikata annospaloihin. Sitten hidas sulatus jääkaapissa.
VastaaPoistaMinkä kokoiseen irtopohjavuokaan tää ohje siis on? Kaikilla tuntuu aina olevan pienempi vuoka kuin mulla ja jää kakut surkeiksi lätysköiksi.
VastaaPoistaOlen tehnyt 24 cm vuokaan, mutta paras saattais olla 22 cm. Muistaakseni tämä oli kuitenkin ihan kivan korkuinen, n. 4 cm. Nopeasti saa lisää näyttävyyttä, kun tekee pinnalle kermapusotukset, vaikka annosruusut ja vuolee päälle vielä suklaalastuja.
PoistaPelkkään moussekakkuun ei välttämättä tarvitse liivatettakaan, kunhan vain suklaa on tummaa, se kovettaa vaahdon jääkaapissa. (Kannattaa kuitenkin vaahdottaa mahdollisimman kovaksi) Mahtaakohan tuorejuusto muuttaa tilannetta ja tehdä hyydyteaineen välttämättömäksi?
VastaaPoistaHei! Olet oikeassa, hyytyy pelkällä suklaallakin. Mulla on esimerkiksi täällä blogissa yksi valkosuklaakakku tehty ilman liivatetta. Suklaan määrä on vaan se juttu, et jos tekee ison kakun ja hyydyttää pelkällä suklaalla, niin sitä laitetaan joissain ohjeissa jopa 600 g. Mutta itse usein pienennän liivatteen määrää, jos käytän valmiita ohjeita, se on usein hieman ylimitoitettu. Tässäkin kakussa varmasti riittäisi vähempi. Jos kävisin kokeilemaan tätä ilman liivatetta, nostaisin suklaan määrään 300g ja käyttäisin Flora vanillan tilalla ihan kuohukermaa ja vatkaisin jämäkäksi.
VastaaPoistaMinä aijon kokeilla tehä tätä ku mun pikkuveli on kanamunalle allerginen. KOKEILEN!
VastaaPoistaTämä kakku käykin hyvin kananmuna-allergisille.
PoistaTästä on helppo tehdä myös muihin ruokavalioihin sopivaa.
Gluteeniton: vaihda pohjan keksit gluteenittomiksi.
Maidoton:
Vaihda pohjan voi maidottomaan margariiniin. Täytteen voi tehdä vispaamalla 2,5 dl soijakermaa vaahdoksi ja lisäämällä siihen tummaa (maidotonta) suklaata noin 200 g. Lisää tarvittaessa sokeria, mutta muut ainekset jäävät pois. Silloin ei tarvita liivatetta jähmettämään kakkua.