Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
4. toukokuuta 2012
Fetafrittata
Vappuaaton iltaan katoin pienen herkkupöydän, jossa ei lihaa tarjottu lainkaan. Tämä frittata hävisi ensimmäisenä!
Fetafrittata
6 kananmunaa
1 dl ruokakermaa
ruohosipulia
1 tl chilimausteseosta
150 g fetajuustoa (yrttiöljyssä)
1 isohko tomaatti
1 rkl öljyä
1. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.
2. Lisää ruokakerma, mausteet ja hieman murennettu feta.
3. Lorauta valurautapannulle (kestää myös uunia) hieman öljyä ja kuumenna pannua hetki. Kaada munaseos pannulle ja lisää päälle pilkottu tomatti.
4. Paista frittata pannulla muutama minuutti, kunnes se alkaa hyytyä reunoilta.
5. Nosta pannu uuniin 200 asteeseen 10 minuutiksi. Frittata on valmis, kun pinta alkaa saada väriä ja sisus on hyytynyt.
6. Anna frittatan vetäytyä hetki ennen kuin irrotat sen pannusta.
7. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.
Kuulostaa tosi hyvältä. Piti tehdä jo viikonlopuksi, mutta huomasin et evästä oli yli tarpeenilmankin. Ehkä tähän voisi lisätä purjoa, tulisi sitä rakastamaani sipulia hieman enemmän...
VastaaPoistaTestattu. Tosi hyvää - ei kyllä kaipaa mitään kinkkuja. Reseptiä en tosin ihan voinut noudattaa, oli vain öljymarinadissa olevia Apetina feta snackia, fetan lisäksi siinä on oliiveja ja valkosipulia. Mutta ei haitannut. Ruokakerman tilalla juustolla maustettua kermaa, tästä ehkä tuli suolaa himpun verran liikaa. Mutta makuasia.
VastaaPoista