Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
18. elokuuta 2011
Rahkapullat mustikoilla
Nämä pullat voi tehdä mustikoiden kera tai ilman tai vaihtaa johonkin toiseen marjaan. Puolen litran taikinasta tulisi 32 pullaa, mutta itse tein puolikkaasta taikinasta rahkapullia ja toisesta puolikkaasta pikkupullia. Täyte rahkapulliin on tässä siksi 16 pullaan.
Pullataikina
5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1 rkl kardemummmaa
3/4 dl sokeria
½ tl suolaa
12 - 14 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua tai pehmeää voita
Rahkapullat mustikoilla (16 pullaa)
½ pullataikinasta
1 prk (250 g) rahkaa
1 kananmuna
½ dl maitoa
reilu ½ dl sokeria (tai maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
1. Pullataikinan valmistus mm. täällä.
2. Kohota pyöreät pikkupullat.
3. Sekoita rahkatäytteen ainekset.
4. Voitele pullat kananmunalla ja paina lasin avulla pulliin syvennys, johon lusikoit rahkatäytettä. Ripottele pinnalle mustikoita.
5. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti