Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
20. elokuuta 2011
Amerikkalaiset pannukakut
Lauantain aamupalalle piti saada jotain hyvää...
Pöytään katettiin omatekoisia sämpylöitä, keitettyjä kananmunia, mustikkasmoothieta, suklaamannapuuroa ja amerikkalaisia pannukakkuja siirapin, voin ja mustaherukoiden kera. Kyllä tuli maha täyteen!
Tästä ohjeesta tulee 8 keskikokoista pannukakkua.Vaahterasiirappi olisi täydellistä, mutta me laitoimme tavallista tummaa siirappia ja hyvää oli niinkin. Mustaherukat kävi kirpakkoina marjoina tosi hyvin pannarin ja siirapin kaveriksi. Ja tietysti voitahan sipaistaan pannukakun pintaan hetki alkajaisiksi.
Ps. Laittakaa tarpeeksi sitä siirappia. Menee hyvä pannukakku ja työ ihan hukkaan, jos sitten siirapiissa laetaan pihistellä ü
Amerikkalaiset pannukakut (8 kpl)
1 kananmuna
2 dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja/ täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl ruokosokeria/ fariinisokeria
½ tl suolaa
2 rkl sulatettua voita
1. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Voin voi hyvin sulattaa lettupannulla.
2. Kuumenna pannu ja sipaise pannulle voita. Kaada taikinaa pannun keskelle puolisen desilitraa. Pannukakku leviää ja kohoaa pannulla. Paista keskilämmöllä hetkinen ja käännä toinen puolikin hetkeksi paistumaan.
3. Tarjoile lämpiminä voin, siirapin ja marjojen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti