Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
26. huhtikuuta 2011
Grillikauden avaus: broileria, grilliperunaa ja kaalisalaattia
Ihana ilma houkutteli meidät virittelemään piskuisen pallogrillimme. Jostain syystä en edes haaveile kaasugrillistä, vaan kunnon muurigrillistä, jossa pelataan avotulella tai hiilillä kuten nykyisessä köyhäilyversiossa. Pallogrillin ainoa miinus on se, että sillä on hivenen haastava tehdä ruokaa isommalle porukalle, mutta näin pienperheelle se on erinomainen vaihtoehto.
Grillaamisessa vaikeinta on keksiä, mitä grillaisi. Tänään ainekset kaiveltiin pakastimesta jakaapinpohjalta, koska kyseessä oli ex tempore grillaus. Broilerin seuralaiseksi tein marinoitua kaalisalaattia, grilliperunaa ranskankerman kera ja grillattua tomaatia. Perunan kanssa oli vielä sinapilla ja pippurilla sekä suolalla maustettua ranskankermaa.
Marinadin tein broileriin itse. Kokeilin tuollaista simppeliä vaihtoehtoa, johon öljyä, stiruunamehua ja chilikastiketta tuli kaikkia sama määrä. Oli oikein hyvää, broileriin kun pieni makeuskin sopii kivasti. Suurempaan määrään fileitä riittää ehkä vähempikin marinadi (esim. 6 filettä ja 4 rkl kutakin pääainesosaa). Tein varsinaisen pikamarinoinnin (noin tunti), mutta täytyy joskus kokeilla oikein ajan kanssa marinointia.
Broileria (oma marinadi)
broilerin fileitä
marinadi (per file):
1 rkl öljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl chilikastiketta (makeaa)
mustapippuria
1/4 tl suolaa
(valkosipulia)
1. Nosta fileet astiaan ja kaada päälle marinadin ainekset. Kerro ainesten määrä fileiden määrällä.
2. Anna marinoitua muutaman tunnin. Kääntele välillä.
Kaalisalaatti (4 - 6:lle)
500 g kaalia/ varhaiskaalia
1 porkkana
1 dl vettä
½ dl etikkaa
1/3 dl sokeria
muutama kokonainen mustapippuri
laakerinlehti
½ tl suolaa
3 rkl rypsiöljyä
1. Suikaloi kaali aivan ohueksi. Raasta kuorittu porkkana.
2. Sekoita mausteliemen ainekset (ei öljyä) ja kiehauta.
3. Kaada kaali-porkkanaseoksen joukkoon öljy ja kuuma mausteliemi ja sekoita.
4. Anna maustua pari tuntia ja tarjoa lihan tai broilerin lisäkkeenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti