Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
18. maaliskuuta 2011
Unelmakääretorttu mustaherukoista
Unelmakääretorttu on tuttu jo yläasteelta, mutta itse en ole suuri banaanin ystävä, joten tässä versio samaisesta kääretortusta mustaherukoilla.
Pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl ohrakasta
½ dl kaakakojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
sokeria
200 g (pakaste)mustaherukoita
1.. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sihtaa jauhoseos vähitellen vaahdon sekaan kevyesti sekoittaen.
3. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Taikinakaapimella saa kaiken taikinan kulhosta irti ja sillä on myös hyvä tasoittaa taikinaa pellille.
4. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
5. Valmista täyte. Vatkaa vispikerma vatkaimella vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka.
6. Lisää sokeri ja rauhassa sulaneet mustaherukat. Tarkista maku.
7. Levitä täyte tasaisesti jäähtyneelle pohjalle ja kääri varovasti rullalle.
8. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
Meillä taas on aina unelmatorttuun tehty sellanen voi-sokeri-täyte! Mutta tämäkin kuulostaa hyvälle :)
VastaaPoistaItse aloin haaveilla msutaherukoiden korvaamisest tuoreilla mansikoilla. Se olisi mun makuun ehkä täydellinen. Kesää odotellessa...
VastaaPoista