Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
21. maaliskuuta 2011
Broilerilasagne
Selailn yhtä omaa reseptikirjaani ja siellä oli jauhelihalasagnen ohje, johon tuli tomaattikastikkeen sijaan vuohenjuusto-tomaattikeittoa (sitä kaupan valmista siis). Ajattelin hieman soveltaa tätä ajatusta ja luistaa juustokastikkeen teosta vaihtamalla se sveitsiläiseen juustokeittoon (pussikeitto). Sienikeitto olisi voinut myös sopia ja pitkään pyörittelin käsissäni myös aurinkokuivattu tomaatti - mascarponekeittoa. Osassa keitoista on enemmän lisäaineita ja osassa yllättävän paljon vähemmän.
Tein broilerilasagneen tomaattikastikkeen ja sitten tuon valmiin juustokeiton. Lisäksi maustoin lasagnea sinihomejuustolla. Lasagnesta tuli oikein mehukas, mutta ehkä juustokeiton maussa olisi hieman toivomisen varaa tai siihen kannattaisi raastaa vielä juustoa sekaan, jolloin olisi aivan yhtä kätevää tehdä juustokastike jo alusta loppuun itse. Tässä tapauksessa kaupan valmiskeitto on kuitenkin kevyt vaihtoehto, jos nyt kellään mitään tarvetta on keventää näin kevään korvalla. Tässä ruoassa tomaatti-broilerikastikekin on kepeä vaihtoehto ja homejuuston voi jättää halutessaan pois. Oikein broilerista lasagnea kaipaavan kannattaa käyttää ruokaan 400 g filesuikaleita.
Broilerilasagne (4-5:lle)
6 täysjyvälasagnelevyä
Broileri-tomaattikastike:
2 rkl öljyä
250 g broilerin maustamattomia filesuikaleita
1 sipuli hienonnettuna
2 porkkanaa ohuina viipaleina
500 g tomaattimurskaa
2 tl oreganoa
½ tl valkosipulijauhetta
n. 1 tl suolaa
mustapippuria
5 dl juustokeittoa, juustokastiketta tai muuta sopivaa keittoa/kastiketta
½ pkt sinihomejuustoa (80g)
1. Ruskista broilerinfilesuikaleet pannulla.
2. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja ohuet porkkanaviipaleet ja kuullota hetki.
3. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Keittele hetki. Tarkista suola.
4. Valmista juustokeitto/ -kastike.
5. Laita vuoan pohjalle puolet broileri-tomaattikastikkeesta ja kolmasosa juustokeitosta. Murustele päälle kolmasosa homejuustosta. Aseta päälle kolme lasagnelevyä.
6. Tee samoin toinen kerros. Kaada lopuksi päälle loput juustokeitosta ja homejuustosta.
7. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia ja anna sen jälkeen lasagnen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen syömistä.
Lasagnesta on kyllä vaikea saada edustavaa kuvaa, hyvin olet onnistunut! :) ja varmasti maistuvaa.
VastaaPoistaHei samaa mieltä kuvaamisesta! Maistuvuudesta kommentoinkin, että enemmän saisi olla juuston makua, muuten oikein makoisaa. Broileri ja sinihomejuuato käy niin ihanasti yhteen.
VastaaPoista