Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
6. maaliskuuta 2011
Omenapuolukkapiirakka
Töihin paluun kunniaksi tein viime viikolla työkavereille omenapuolukkapiirakkaa. Valinta johtui yksinkertaisesti siitä, että se oli lähes ainoa leivonnainen, jonka sain kotivaroilla aikaiseksi eikä tarvinnut lähteä kauppaan. Ja talvella tällaiset piirakat maistuvat erinomaisesti. Etenkin vaniljakastikkeen kera. Ja ajatelkaa, tähän sai kivasti käytettyä jääkaapin perältä puolukkasurvoksen, vielä kun keksisi, mihin käyttäisi ylijääneitä hillonloppuja..
Pohjana tuttu piirakkapohja (puolukkapiirakka, aprikoosipiiraat) nyt vain tuplana, koska tein piirakkaa koko pellillisen. Muruseosta en silti tuplannut, se oli mielestäni aivan riittävä näin.
Omenapuolukkapiirakka (uunipellillinen, 24 palaa)
Pohja:
200 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 - 6 omenaa
2 dl puolukkasurvosta (kevyesti sokeroitua) tai puolukoita
Muruseos:
50 g voita
1½ dl kauraleseitä tai -hiutaleita
½ dl sokeria
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita joukkoon jauhoseos ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
4. Poista omenoista siemenkodat, kuori omenat ja pilko ne nopasti pieneksi. Ripottele piirakan pinnalle omenanpalat ja lusikoi puolukkasurvosta nokareina päälle.
5. Valmista muruseos. Sulata voi ja lisää joukkoon kauraleseet ja sokeri.
6. Ripottele muruseos piirakan pinnalle.
7. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Kiitos, hyvää tuli! :)
VastaaPoista