Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
3. helmikuuta 2016
Parmesan-yrttilohi ja sitruunarisotto - hurmaava yhdistelmä
Äskettäin kirjoitetussa pihvipostauksessa kerroin Suomalaista kotiruokaa - Mestarikokkien reseptipankki - kirjasta. Myös tämä ohje on sieltä peräisin. Tällä kertaa menin melko tarkasti alkuperäisen reseptin mukaan. Osan majoneesista korvasin kreikkalaisella jogurtilla, koska en ole varsinaisesti majoneesifani ja kaapista löytyi vain chilimajoneesia, joten otin varman päälle. Lisäsin myös tilkan kuohukermaa risottoon, vaikkei se risottoon perinteisesti kuulu, mutta sitruunanmaku oli hieman liian hapan ja arvelin pyöristää makua vähän. Maistelkaa sopiva hapokkuus, mutta älkää jättäkö risottoa liian vaisuksi!
Sitruunarisotto sopii miedon kalan kanssa juuri hapokkuutensa vuoksi. Aluksi tuntui älyttömältä suolata kala suolaliemessä, mutta lopputuloksena oli erittäin tasainen maku, joten ehkä se olikin nerokasta! Ehkä ei kannata kyseenalaista huippukokkeja :) Kuorrute pysyi tasaisesti kalan päällä myös paistettaessa, hyvä!
Parmesan-yrttilohi ja sitruunarisotto (4:lle)
5 dl vettä
50 g karkeaa merisuolaa
600 g lohifilettä
3 rkl majoneesia (osan voi korvata kreikkalaisella jogurtilla
1 - 2 rkl pilkottuja yrttejä, paersiljaa ja tilliä
2 rkl raastettua Parmesan-juustoa
Sitruunarisotto:
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1½ dl risottoriisiä
3 dl kanalientä
1 sitruunan mehu
½ sitruunan kuori
2 rkl voita
2 rkl Parmesan-raastetta
(2 rkl kuohukermaa)
1. Valmista suolaliemi. Yhdistä suola ja vesi ja keitä, kunnes suola on liuennut kokonaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2. Leikkaa lohi annospaloiksi ja upota lohet suolaliemeen 5 - 10 minuutiksi. Nosta lohipalat talouspaperille ja kuivaa palat.
3. Sekoita yrttikuorrutusta varten kaikki ainekset keskenään. Levitä ohut kerros kuorrututa filepaloille. Jätä lohet hetkeksi odottamaan ja laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. (Laita lohet uuniin, kun risotto on kiehunut noin 10 minuuttia). Paista lohipaloja noin 10 minuuttia (tarkista sopiva kypsyys).
4. Valmista risotto. Kuullota sipuli öljyssä ja lisää sitten riisi. Jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää sitruunamehu ja vähitellen kanalientä koko ajan sekoittaen. Sekoita ja lisää lientä pikkuhiljaa. Sekoittamalla risotto saa kermaisuutta ja näet oikean paksuuden. Kun riisi on lähes kypsää, lisää vielä tilkka nestettä, raastettu sitruunankuori, voi ja Parmesan-juusto.
5. Tarjoa risotto heti paistetun lohen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti