Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
14. helmikuuta 2016
Broileri-nuudelikeitto kookosmaidolla
Meidän lapset ei ole tottuneet kovin eksoottiseen ruokaan, mutta välillä kokeillaan esimerkiksi kookosmaitoa tai intialaisia mausteita. Tämä melko yksinkertainen keitto on ihana lämmittäjä talvipäivinä.
Broileri-nuudelikeitto (4:lle)
1 rkl öljyä
400 - 500 g broilerin rintafilettä
2 pientä porkkanaa
2 valkosipulin kynttä
1 varsisellerin varsi
½ keltainen paprika
½ rkl currya jauheena
1 dl pakasteherneitä
2 pss kanannuudeleita mausteineen
suolaa
200 ml kookosmaitoa
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
1. Kuori porkkanat ja suikaloi ne. Hienonna valkosipuli ja pilko lehtisellerin varsi sekä paprika.
2. Pilko rintafileet pienemmiksi paloiksi. Kuumenna pannu ja ruskista filepalat öljyssä. Lisää pannulle myös pilkotut kasvikset ja kuullottele noin 5 minuuttia.
3. Kiehauta sillä välin kattilassa 1 litra vettä. Lisää veteen nuudelipussien mausteet (haluamasi mausteet) ja curry.
4. Lisää kiehuvaan liemeen paistetut broilerinpalat ja kasvikset. Keitä muutama minuutti.
5. Lisää pakasteherneet ja kookosmaito ja kuumenna nopeasti kiehuvaksi. Älä keitä. Lisää nuudelit ja nosta keitto pois liedeltä. Nuudelit kypsyvät kuumassa liemessä, mutta jos jatkat keittamistä, ne menevät helposti ylikypsiksi. Tarkista vielä maku.
6. Lisää lopuksi reilusti tuoretta persiljaa / korinteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti