Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
21. joulukuuta 2015
Tähtipullat
Aina olen ajatellut, että nämäkin pullat ovat vaivalloisia lopputulokseen nähden, mutta sopivan leivontavimman iskiessä näitä onkin tosi hauska tehdä. Valmistaa murotaikinan ja laittaa sen jääkaappiin jähmettymään, valmistaa sitten pullataikinan ja antaa kohota. Juo siinä välissä vaikka kahvit. Sit leipoo pullat, kaulii tähdet päälle ja sitten vain paistelemaan. Joulunaikaan tähden tai sydämen voi kaulita myös piparkakkutaikinasta.
Pullataikina on varmasti tuttu juttu, joten tässä postauksessa on esillä vain murotaikina ja tähtipullien valmistus.
Tähtipullat (24 kpl)
5 dl:n pullataikina
Murotaikina tähtiiin:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 keltuainen
½ tl leivinjauhetta
n. 2½ dl vehnäjauhoa
½ tl vaniljasokeria
1. Valmista murotaikina. Vatkaa pehmeää voita ja sokeri hetki. Lisää voimakkaasti vatkaten keltuainen. Kääntele joukkoon sitten toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Nosta taikina jähmettymään jääkaappiin.
2. Valmista pullataikina. Anna kohota noin 30 minuuttia.
3. Jaa taikina 24 osaan ja pyörittele pikkupulliksi. Kohota noin 20 minuuttia.
4. Kauli murotaikina noin 4 mm vahvuiseksi ja ota muotilla tähtikuvioita (halkaisija 5-6 cm). Kauli ylijäänyt taikina uudelleen ja ota muotilla lisää tähtiä. Taikina riittää juuri ja juuri 24 pullaan, mutta osan pullista voi leipoa myös tavallisiksi pulliksi.
5. Voitele kohonneet pullat kananmunalla.
6. Nostele pullien päälle tähdet.
7. Paistaa pullia 220 asteessa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti