Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
25. lokakuuta 2015
Siskonmakkarasoppa, lämpöä syksyyn!
Siis tykkäättekö te siskonmakkarakeitosta? Mä tykkään, enkä oikein ymmärrä, että miksi se maistuu ihmisille keskimäärin perusmakkarakeittoa huonommin. Kyllä siskonmakkarakeitto pesee mun mielestä tavallisen makkarakeiton ihan sata nolla. Keiton tekeminenkin on musta hauskaa. Pullautellaan niitä pikku palleroita sinne kiehuvaan keittoon ja sitten ne iloisesti nousevat siihen pinnalle kellottamaan.
Siskonmakkarasoppaan käy erityisen hyvin tomaatilla maustettu liemi. Itse soseutin pari desiä tomaattimurskaa, koska halusin liemen rakenteesta tasaisen. Muutoin keitto valmistuu erittäin simppeleistä aineksista. Tuore persilja on ihan ehdoton mauste tähän ruokaan.
Siskonmakkarasoppa
n. 500 g perunaa
1 - 2 porkkanaa
8 - 10 dl vettä
2 dl tomaattimurskaa (soseutettuna)
suolaa, mustapippuria
500 g siskonmakkaraa
tuoretta persiljaa
1. Kuori perunat ja porkkanat ja pilko ne.
2. Laita kattilaan vesi, perunat, porkkanat ja soseutettu tomaattimurska. Mausta suolalla.
3. Keitä, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Purista kiehuvan keiton pinnalle palloja raa'asta siskonmakkarasta. Keitä noin 5 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti