Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
11. huhtikuuta 2015
Ruokaisa broileripiirakka
Ruokaisa piirakka on aina kätevä lounas salaatin kera. Piirakkaa voi lämmittää nopeasti ja piirakoihin saa vaihtelua loputtomasti. Olen kyllä kovasti suolaisten piirakoiden ystävä ja parhaissa piirakoissa ei kermaa ja juustoa säästellä. Tämä piirakka on kuitenkin vähän kevyempi ja arkisempi, lämmitettynäkin oikein toimiva!
Broileripiirakka
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
ripaus suolaa
100 g voita
Täyte:
250 g kypsää broilerinlihaa
2 rkl oliiviöljyä
1 punainen paprika (tai puolikas pun. ja kelt.)
pieni pala kesäkurpitsaa
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
ripaus suolaa ja pippuria
4 - 5 aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl tuoretta basilikaa
3 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
½ tl suolaa
1 tl hunajaa
1. Pohjaa varten nypi ainekset sekaisin ja taputtele taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun (irtopohja)vuokaan (26cm). Halutessasi voit kaulia taikinan jauhotetulla pöydällä, jolloin se on kätevä rullata kaulimen avulla vuoan pohjalle.
2. Täytettä varten pilko kasvikset. Kuullota niitä oliiviöljyssä muutama minuutti. Nosta pannu liedeltä.
3. Lisää ripaus suolaa ja pippuria sekä pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja tuore, silputtu basilika. Lisää myös pilkotut broileripalat ja levitä täyte tasaisesti pohjan päälle.
4. Sekoita kananmunat ja kermaviili kulhossa ja mausta suolalla ja hunajalla. Kaada täytteen päälle.
5. Paista piirakkaa 200 asteessa reilu puoli tuntia, kunnes piirakka saa hyvin väriä.
Kuulostaa ihan hyvältä ilmantuhtia kerma- ja juustotujausta. Menee kokeiluun, teen siitä synttärisuolaisen tyttärelle!
VastaaPoistaKuulostaa ihan hyvältä ilmantuhtia kerma- ja juustotujausta. Menee kokeiluun, teen siitä synttärisuolaisen tyttärelle!
VastaaPoista