Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
4. tammikuuta 2015
Soija-kasviswokki hapanimeläkastikkeessa
Onnekasta vuotta 2015!! Meidän perheen uuden vuoden lupaus oli syödä entistä enemmän kasvisruokaa. Itselleni asetin lisäksi tavoitteeksi valmistaa vähintään kerran kuussa jotain uutta ruokaa. Tämä herkkuruoka vastasi nyt molempiin tavoitteisiin. Tein eilen myös vihreää lasagnea (täytteessä sokeriherneitä ja parsakaalia jne.), jolla myös haastoin itseni, mutta se ei hurmannut minua. Oli syötövää, mutta siihen se jäikin. Hapanimeläkastike sen sijaan on pitkäaikainen suosikkini, tosin olen tainnut valmistaa sitä tasan kerran itse aiemmin.
Perinteisesti hapanimeläkastikkeeseen tulee aina soijakastiketta, mutta mullapa oli se loppu. Käytin soijapalojen keitinlientä ja lopputulokseen olen oikein tyytyväinen.
Soija-kasviswokki hapanimeläkastikkeessa
3 dl vaaleita soijapaloja
5 - 6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
paistamiseen öljyä
n. 1 l kasvissuikaleita (3 porkkanaa, 1 paprika, n. 150 g parsakaalia)
paistamiseen öljyä
Hapanimeläkastike:
2 rkl öljyä
1 sipuli
3 - 4 valkosipulinkynttä
2 dl ananasmehua
1 dl vettä
n. 1 dl soijapalojen keitinlientä
½ tl inkivääriä (jauhe)
½ tl chilimausteseosta
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
1½ rkl viinietikkaa
suolaa
1. Keita soijapaloja kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä 15 min. Kaada jäljelle jäänyt liemi talteen hapanimeläkastiketta varten.
2. Pilko kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
3. Vamista hapanimeläkastike. Kuullota pannulla öljyssä sipulia ja valkosipulia viitisen minuuttia. Lisää pannulle ananasmehu, inkivääri, vesi, desin verran soijapalojen keitinlientä, chilimausteseosta, tomaattipyrettä ja sokeria. Keitä hiljalleen 15 minuuttia kannen alla. Lisää viinietikka ja suolaa tarpeen mukaan. Kaada kastike pannulta kulhoon tai kattilaan tai käytä toista pannua kasvisten kuullottamiseen.
4. Kuumenna pannu ja paista keitettyjä soijapaloja öljyssä muutamia minutteja niin, että ne saavat hyvin väriä. Siirrä palat lautaselle.
5. Lisää pannulle öljyä ja kuullota kasviksia kypsymisjärjestyksessä muutamia minuutteja (esim. aloita porkkanasta, lisää parin minuutin päästä paprika ja edelleen parin minsan päästä parsakaalin palat minuutin ajaksi). Kasvisten idea on jäädä rapsakan kypsiksi.
6. Lisää pannulle hapanimelakastike ja soijapalat ja sekoita. Tarjoa riisin tai nuudelien kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti