Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
18. tammikuuta 2015
Kirjolohipullat
Olen tähän asti ostanut kirjolohipullat kaupasta. Kotona olen tehnyt lohimurekepihvejä, mutta nyt väsäsin jämäkämmän massa, josta sai pyöriteltyä pullia. Loppujen lopuksi tosi helppoja ja herkullisia!
Tästä määrästä tulee pannullinen (n. 20 kpl), joten annoksen voisi helposti myös tuplata.
Kirjolohipullat
1 dl kaurajogurttia (tai kermaa, kermaviiliä..)
1 dl ruiskorppujauhoja
1 kananmuna
½ tl suolaa
1 tl kuivattua tilliä
ripaus mustapippuria
300 g kirjolohta paloina
2 rkl voita
100g purjoa
Paistamiseen voita
1. Sekoita kulhossa jogurtti, korppujauhot, kananmuna ja mausteet. Sekoita.
2. Lisää lohipalat ja survo melko tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Anna murekemassan turvota hetki.
3. Pese purjo ja hienonna se pieneksi, Kuullota purjoa hetki pannulla voissa ja lisää se sitten murekemassaan.
4. Pyörittele murekemassasta pullia kylmässä vedessä kastetuin käsin.
5. Paista pullia pannulla voissa keskilämmöllä reilu 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti