29. elokuuta 2014

Paistetut ahvenet sitruunasmetanan ja duchesseperunan kera


Tämän vuoden olen lasten kanssa kotona, mutta työpaikalla tarvittiin vähän apua, joten tämä viikko kuluikin töiden parissa. Siksipä perjantain kunniaksi oli mukava laittaa jotain hyvää ruokaa.

Ahvenfileet paistoin yksinkertisesti voissa. Blogista löytyy kevyesti paneroitujenkin filiden ohje, mutta nyt päätin pysyä simppelillä linjalla, sillä  fileiden kaveriksi valmistin duchesseperunaa ja sitruunasmetanaa. Kaikki erittäin helppoja tehdä. Kritiikki kohdistuu tuohon ranskalaiseen perunalisäkkeeseen. En tiedä, oliko lisäke vaivan arvoista. Toki ulkonäkö on kivaa vaihtelua ja hyvälle maistuikin, mutta perinteinen kunnon perunamuusi voilla tehtynä maistuu jo niin hyvälle, että jatkojalostus voi minun puolestani jäädä. Lisäkkeenä duchesseperuna on tosin sellainen, että sen voi kätevästi valmistaa muuten etukäteen, mutta ottaa sitten värin pintaan juuri ennen tarjoilua.

Jälkkäriksi muuten herkuteltiin sitruunamarenkipiirakalla - herkullinen klassikko!

Voissa paistetut ahvenfileet ja sitruunasmetana

500 g ahvenfileitä
voita
suolaa

150 g smetanaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
½ - 1 tl dijonsinappia
1 rkl tuoretta tilliä
ripaus suolaa
½ tl sokeria

1. Valmista sitruunasmetana yhdistämällä ainekset pienessä kulhossa. Nosta kylmään tekeytymään.
2. Paista ahvenfileet pannulla voissa keskilämmöllä (tai hieman kuumemmalla ) pari minuuttia per puoli. Ripottele pinnalle suolaa.

Duchesseperuna

600 g jauhoista perunaa (rosamunda)
vettä, suolaa
25 g voita
2 keltuaista
2 rkl keitinvettä

1. Kuori ja paloittele perunat. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
2. Survo perunat ja lisää voi, keltuaiset ja keitinvettä ja sekoita tasaiseksi.
3. Lusikoi sose pursotinpussiin ja pursota haluamallasi tavalla (yksittäisiin annoskulhoihin, pellille tai vaikka yhteen isoon tarjoilukulhoon).
4. Paahda duchesseperunaa 225 asteisessa uunissa ylemmällä keskitasolla 10 - 15 minuuttia.






1 kommentti:

  1. Oi, täällä on valmistettu ruokaa just minun makuun, voissa paistetut ahvenet on nii-in hyviä.

    VastaaPoista