Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
13. huhtikuuta 2014
Kolmen suklaan tuorejuustokakku
Tämä kakku on tässä blogissa ennestään tuttu, mutta päätin tehdä siitä pienemmän version. Tästä tulee siis kakku 20 cm vuokaan ja se riittää siltikin aika monelle! Tätä tarjoiltiin lapsen synttäreillä. Tämä on nyt vähän pikainen versio, koristeena vain kaakaojauhetta ja valmiita karkkeja. Toiseen kakkuun tuli tehtyä pursotuksiakin. Vähän kiireellä irrotin vuoastakin, mutta herkullista oli!
Viimeksi pohdin sitä, miten täytteet olisi järkevintä tehdä. Tulin nyt siihen tulokseen, että on parempi tehdä yksi täytteen perusmassa liivatteineen ja jakaa se sitten kolmeen osaan, joihin lisää sulatetut suklaat. Kaikki tykötarpeet kannattaa ottaa esille ja täytteet tehdä ripeästi, jottei kerma ym. ainekset lämpiä huoneenlämmössä.
Kolmen suklaan tuorejuustokakku (8-10 annosta)
130 g keksejä (kaura-, digestive yms.)
50 g voita
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
100 g valkosuklaata
2 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
Koristeluun: tummaa kaakaojauhetta ja suklaakarkkeja
1. Murusta keksit tasaiseksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele leivinpaperin päälle 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Nosta hetkeksi kylmään.
2. Pehmitä tuorejuusto sekoittamalla sitä kunnolla.
3. Vatkaa 4 dl kermaa vaahdoksi. Lisää siihen tuorejuusto ja tomusokeri. Nosta seos jääkaappiin.
3. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
4. Pilko suklaat jokainen omaan mikronkestävään astiaan (lautaselle/ murokulhoon). Sulata yksi suklaa kerrallaan erittäin varovasti mikroaaltouunissa. Kun kaikki sulatettu omissa kulhoissaan, jatka täytteiden tekoa. (Itse sulatin muut mikrossa, mutta valkosuklaan vesihauteessa, koska olen kerran käräyttänyt sen mikrossa).
5. Kuumenna 2 rkl vettä ja liota siihen pehmenneet ja kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos kerma-tuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Jaa täyteseos kolmeen osaan (n. 200 g/ osa).
6. Sekoita kuhunkin täyteosaan yksi sulista suklaista.
7. Aloita kakun kasaaminen. Kaada keksipohjan päälle tummasuklaatäyte ja tasoita. Nosta pariksi minuutiksi pakastimeen tai jääkaappiin. Tarkoitus on, että pinta hyytyy aavistuksen, jotta saat seuraavan kerroksen kaadettua edellisen päälle. Lisää sitten maitosuklaakerros, jäähdytä hetki ja lisää sitten vielä valkosuklaakerros.
7. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku veitsen avulla vuoasta.
8. Koristele esimerkiksi kaakaojauheella ja suklaakarkeilla.
Tämäntyyppinen hyydykekakku multa onkin vielä kokeilematta!
VastaaPoistaIhanan tuhdin ja herkullisen näköinen! Slurps :D
VastaaPoistaSulle olisi pieni haaste mun blogissa jos haluat osallistua :)
http://vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi/
Laitoin sinulle haasteen blogiini.
VastaaPoistaTäällä tulee käytyä kurkkimassa mitä kaikkea ihanaa olet saanut aikaiseksi.