Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
25. marraskuuta 2013
Suppilovahverokastike ja jauhelihapihvit
Sain tuttavalta kassillisen suppilovahveroita ja niitäkin on laiteltu nyt useampaan ruokaan. Tarjosin kastiketta jauhelihapihvien kanssa. Kastikkeeseen saa lisää makua, kun pihvien paiston jälkeen huljauttaa pihvien paistinpannulle kastikkeeseen tulevan liemen, ottaa maut liemeen ja kaataa liemen sitten siivilän läpi kastikepannuun.
Suppilovahverokastike
reilu 5 dl tuoreita suppilovahveroita
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 rkl vehnäjauhoa
2 dl vettä
½ kasvis/ lihaliemikuutio
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
1. Puhdista sienet ja pilko pieniksi paloiksi.
2. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes niistä haihtuu neste. Siirrä pieneen kulhoon odottamaan.
3. Kaada pannulle loraus öljyä ja kuullota hienonnettu sipuli kypsäksi öljyssä. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
4 Lisää kasvisliemi (pihvien paistopannun kautta) ja sienet. Keittele viisi minuuttia.
5. Lisää ruokakerma, ripaus mustapippuria ja tarvittaessa suolaa. Tarjoile persiljasilpun kera.
Jauhelihapihvit
1 rkl öljyä
2 sipulia
1½ dl vettä
3/4 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
1 rkl tomaattipyrettä
½ tl paprikajauhetta
1 - 1½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
800 g nauta-sikajauhelihaa
1. Kuullota sipulit kypsäksi pannulla.
2. Sekoita kaikki pihviainekset kulhossa tasaiseksi massaksi.
3. Muotoile pihveiksi ja paista pihvejä pannulla viitisen minuuttia per puoli (keskilämmöllä).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti