Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
13. lokakuuta 2013
Papupyörykät ja lanttu-perunasose
Liotin ja keitin pussillisen kidneypapuja ja sitten mietin, että mitäpä niistä laittaisi. Tein osasta tällaisia pyöryköitä ja lopuista laitettiin uunissa meksikolaistyyppinen kastike nachoille.
Äkkiseltään tuntuu ehkä eksoottiselta yhdistää kidneypavut perinteisiin suomalaisiin makuihin, lanttuun ja puolukkaan, mutta pavun maku on niin mieto, että nehän sopivat yhteen kuin lihapulla ja muusi konsanaan. Ja mieli lepää, kun keksi taas jonkin ihan hauskan kasvisruoan! Lapset kyllä suhtautuivat epäilevästi, vaikka kidneypapuja napsivat sellaisenaan tosi mielellään. Onneksi kaksikon lautasella oli myös ehtaa makaronilaatikkoa.
Toki voisi lisäkkeen suhteen lähteä vaikka Italiaan, tomaattikastiketta, mozzarellan paloja ja tuoretta basilikaa sekä pastaa. Tai miksei meksikolaisempaan suuntaan salsan ja ranskankerman ja vaikka ranskalaisten kera.
Papupyörykät (25 kpl)
230 g kypsiä kidneypapuja
100 g smetanaa/ ranskankermaa
1 kananmuna
½ dl korppujauhoja
1 (100 - 150 g) porkkana
½ tl suolaa
½ tl oreganoa
½ tl persiljaa
valkosipulia
mustapippuria
1 rkl öljyä
100 g sipulia
1. Kaada pavut kulhoon. Soseuta hieman sauvasekoittimella (saa jäädä sattumia).
2. Lisää smetana, kananmuna, korppujauhot ja mausteet.
3. Kuori sipuli ja hienonna pieneksi. Kuullottele pannulla. Lisää raastettu porkkana ja jatka kuullottelua, kunnes ainekset pehmenevät.
4. Sekoita sipuli-porkkanaseos papuseokseen.
5. Nostele seoksesta pyöryköitä kuumalle pannulle, jossa on tilkka öljyä. Paista 6 - 8 minuuttia hieman keskilämpöä kovemmalla. Kääntele pyöryköitä.
Lanttu-perunasose
300 g lanttua kuorittuna
400 g perunoita
vettä
½ tl suolaa
nokare voita
1. Pilko kuoritut kasvikset kattilaan, lantut hieman perunoita pienemmäksi.
2. Keitä vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
3. Kaada keitinvesi pois (ota 3/4 dl talteen). Survo kasvikset soseeksi perunasurvimella.
4. Lisää hieman nestettä ja voinokare ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Tarkista maku.
Tää blogi pelastaa mun lihattoman lokakuun :D
VastaaPoistaPaljon raastettua porkkanaa noihin pyöryköihin?
VastaaPoistaAh, taas on näköjään resepti hieman lyhentynyt... Sori! Yksi porkkana, minkäkokoinen nyt sattuu olemaan ;)
VastaaPoista