Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
29. syyskuuta 2013
Vuohenjuusto-sipulipiirakka
Meinaisin tehdä brie-piirakan, mutta siinä se vaihtui jääkaappia tutkiessa vuohenjuustopiirakaksi. Keittelin hillottua sipulia, koska makea ja vuohenjuusto sopivat hyvin yhteen. Söimme tätä miehen kanssa lounaaksi jos toiseksikin, herkkua! Simppelit ja hyvät maut.
Vuohenjuusto-sipulipiirakka
Pohja:
100 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
Täyte:
200 g sipulia
½ dl vettä
1 rkl etikkaa (viinietikkaa)
1 rkl sokeria
120 g smetanaa (tai esim.ranskankermaa)
1 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
hieman suolaa
100 g vuohenjuustoa
100 g kirsikkatomaatteja/ luumukirsikkatomaatteja
1½ rkl pinjansiemeniä
1. Valmista hillottu sipuli. Kuori sipulit ja halkaise ne. Viipaloi puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri ja sipulit. Hauduttele noin 10 minuuttia.
2. Piirakan pohjaa varten nypi voi, jauhot ja hieman suolaa tasaiseksi seokseksi.
3. Kauli pohja 24 cm irtopohjavuokaan sopivaksi tai painele taikina suoraan leivinpaperoidun vuoan pohjalle ja reunoille. Reunat saavat olla noin 3 cm korkeat.
4. Sekoita kananmunat, smetana ja maito sekä ripaus suolaa. Kaada piirakkapohjalle.
5. Levitä päälle hillotut sipulit.
6. Asettele pinnalle ohuksi leikattu vuohenjuusto sekä paloiksi leikatut kirsikkatomaatit ja pinjansiemenet.
7. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
En tehnyt tätä vaan pari muuta ruokaa. Mies kehui. Sanoin taikasanan "Ruokailmiö".
VastaaPoistaRiikka
Heh heh. Hauskaa! Mukavia ruoanlaittohetkiä!
VastaaPoistaHyvä ohje :-)
VastaaPoista