Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
6. elokuuta 2013
Puutarhan broileririsotto
Sain ystävältä uusia porkkanoita ja omasta maasta hieman punajuurta ja kaapissa oli kesäkurpitsaa ja kukkakaalta - ihania kauden kasviksia. Näistä aineksista syntyi värikäs broileririsotto broilerin paistijauhelihasta. Perinteiseen risottoon nähden tässä ei ole lainkaan parmesaania, koska en ollut varma, tarvitaanko sitä edes ja peittääkö se vain alleen ihanien tuoreiden kasvisten maun.
Puutarhan broileririsotto (3- 4 ann.)
1 rkl öljyä
400 g broilerin paistijauhelihaa
500 g tuoreita kasviksia (porkkanaa, punajuurta, kukkakaalia, nippusipulia, kesäkurpitsaa)
1½ 2 tl suolaa ( tai kasvisliemikuutio + suolaa)
mustapippuria myllystä
1 dl risottoriisiä
n. 5 dl vettä
1 2 tl balsamiviinietikkaa
2 tl hunajaa
1. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista broilerin jauheliha.
2. Lisää pilkotut kasvikset ja kuullottele muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitten risottoriisi, kuullota hetki.
3. Lisää vähitellen nestettä ja sekoittele varoen aina välillä.
4. Kun riisi on kypsää, mausta balsamiviinietikalla ja hunajalla. Tarkista suola ja mausteet.
Kuulostaa hyvältä, takataskuun menee :) aurinkoa viikkoosi.
VastaaPoistaIhana blogilöytö ja aivan ihania reseptejä, lähtee varmasti testaukseen :)
VastaaPoistaKiitos Sarppu ja Sini! Tämä risotto on niin mehevän värikäs ja makua voi hakea monesta kasviksesta ja halutessaan vielä vaikka siitä parmesaanista.
VastaaPoista