Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
13. elokuuta 2013
Banana Bread eli banaanileipä
Banaanikakkua on tullut tehtyä monena versiona, mutta varsinaista soodalla kohotettavaa banaanileipää ei. Sinälläänhän banaanileipä edustaa meille suomalaisille kakkua, mutta jos oikeasti haluaisi vetää tämän leipätasolla, niin vaikka vähintään puolittaisi vielä tuon sokerin määrän. Mutta tällaisenaan upean herkullista teen seuralaista, taivaallista!!! Lisäsin pekaanipähkinöitä peruspohjaan, valtameren takana on yleistä myös suklaahippujen lisääminen taikinaan. Sehän olisikin sitten oikein hieno lounaslaatikon täyte (juurikin ironisesti, kyllä). Me herkuttelimme tällä kakulla Earl Grey - teen kera. Hieno pari!!
Koska paistoaika on pitkä, kannattaa taloudellisesti ajateltuna paistaa muitakin leivonnaisia tai tehdä taikina saman tien tuplana. Yhden pienen kakun paistelu lähes tunnin ajan tuntuu joskus vähän hassulta...
Banana Bread
250 g (2 isoa) kuorittua banaania
100 g voita
50 g murskattuja pekaanipähkinöitä
½ tl kardemummaa
½ tl kanelia
1 dl kevytmaitoa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
3/4 tl soodaa
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1. Murskaa banaanit soseeksi. Lisää sula voi ja pähkinät sekä mausteet. Sekoita.
2. Lisää maito ja loputkin ainekset reseptin järjestyksessä. Sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina voideltuun pienehköön leipävuokaan. Paista 175 asteessa 50 minuuttia.
Ai että, varmasti ihanan makuista! :)
VastaaPoistaTää oli aivan ihanaa-yksin söin kok leivän,nams! Koukuttava!
VastaaPoistaAi apua! Hih! Kiitos ihan päivän parhaasta kommentista! Banana bread onkin tosi hyvää. Ja varmasti hyvä leipuri sen siellä leiponut!
VastaaPoista