Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
10. kesäkuuta 2013
Raparperipeltipiirakka
Pellillinen herkkua ja hyvää mieltä. Itse olen hulluina raparperipiirakoihin. Tämä on muunnelma mökkikeittiön mustikkamurupiirakasta. Piirakka on helppo valmistaa ja se on munaton. Vaihtamalla voin maidottomaan kasvirasvavalmisteeseen, piirakasta saa kätevästi myös maidottoman.
(munaton)
Pohja:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1½ dl öljyä
5 dl maitoa tai vettä
Täyte:
1 litra raparperinpaloja
Muruseos:
100 g voita sulatettuna (tai maidotonta rasvaseosta)
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1. Aloita valmistamalla muruseos. Sekoita sulan voin joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe.
2. Valmista pohjataikina. Sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää joukkoon öljy ja vesi (maito) ja sekoita taikina nopeasti juuri ja juuri sekaisin.
3. Levitä taikina leivnpaperin päälle uunipellille.
4. Levitä päälle raparperinpalat.
5. Ripottele pintaan muruseos ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Raparperi maistuu hyvältä piirakoissa. Viikonloppuna tein muurinpohjalettujen kaveriksi raparperista, vedestä ja sokerista hyvää hilloketta.
VastaaPoista