Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
3. kesäkuuta 2013
Kannellinen kinkkupiirakka
Herkullinen iltapalapiirakka, jossa voi hyödyntää monenlaista. Tein perunamuusin jämästä piirakkataikinan ja täytteeseen sujahti sopivasti jääkaapista useampia pussinpohjia. Mielestäni tosi hyvä pohja, joka oli helposti käsiteltävä. Vinkin pohjaan hain tästä Kodin Kuvalehden oivallisesta artikkelista"10 tapaa käyttää ylijäänyt perunamuusi" (joskin meillä harvoin jää muusia "yli", koska se syödään).
Täytteeksi tähän piirakkaan kävisi alla olevan täytteen lisäksi samantyyppiset täytteet kuin perinteisiin lehtitaikinapiiraisiin, esim. liha-riisi, savulohi-kananmuna, kinkku-juusto-paprika.
Kannellinen kinkkupiirakka
Pohja:
100 g voita
3 dl perunasosetta/muusia
4 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata sämpyläjauhoilla)
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g saunapalvikinkkua
1 dl kermaviiliä, kreikkalaista jogurttia tai ruokakermaa
2 kananmunaa
75 g juustoraastetta
75 g fetajuustoa
muutama aurinkokuivattu tomaatti
1 - 2 tuoretta tomaattia
1. Nypi kaikki pohjan ainekset tasaiseksi seokseksi. Kauli reilu puolet pohjataikinaksi leivinpaperin päälle 24 cm:n irtopohjavuokaan. Reunat saavat olla n. 3 cm korkeat.
2. Täytettä varten hienonna kinkku ja pilko fetajuusto. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa sekaisin. Huom! Säästä hieman toisesta kananmunasta niin saat voideltua sillä piirakan kannen.
3. Kaada ja tasoita täyte pohjataikinan päälle.
4. Kauli toinen puoli taikinasta ympyräksi (halk 24 cm) ja nosta kaulimen avulla piirakan päälle. Painele hieman kiinno reunoilta, voitele kananmunalla ja pistele kanteen reikiä haarukalla tai veitsellä.
5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti