Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
27. toukokuuta 2013
Kesäkurpitsa-munakoisolasagne ja paprikapesto
Joskus keväällä ostin Helsingin matkalta uuden keittokirjan: Suomalaista kotiruokaa - mestarikokkien reseptipankki. Kirjan nimi ei ole kovinkaan osuva, sillä kirjasta löytyy ihania reseptejä ja suussa sulaviä jälkiruokia. Tai mistäs minä tiedän, millaista kotiruokaa teillä muilla laitetaan, mutta meillä harvemmin on kanaballotinea tai kahvikaritsaa, karpalopiirakkaa ja kotitekoista kinuskijäätelö tai lakka creme bruleeta arkiruokapöydässä. Siis, kirja itsessään oli täynnä ihania reseptejä, mutta omaan makuuni sieltä löytyi ihania uutuuksia ja klassikkoja, jotka nostavat ruoasta nauttimisen keskiöön ja saavat varmasti syöjien suut messingille. Ainoa miinus kirjassa on kuvien vähyys.
Nyt kokeilin kirjasta ekoja reseptejä - kesäkurpitsa-munakoisolasagnea paprikapeston kera ja taivaallista vadelma-suklaamoussekakkua. Lasagne on hieman monivaiheinen, mutta toisaalta kaksihenkinen raatimme oli erittäin tyytyväinen makuun. Tässä resepti kuten sen itse toteutin. Alkuperäinen resepti kirjassa on Marko Koskisen.
Kesäkurpitsa-munakoisolasagne ja paprikapesto (4 - 6:lle)
1 (300g) munakoiso
2 (600g) kesäkurpitsaa
12 (täysjyvä)lasagnelevyä
2 dl valmista tomaattikastiketta
2 dl raastettua Parmesan-juustoa
2 palloa (a 125 g) mozzarellaa
2 oksaa tuoretta basilikaa
Bechamel-kastike:
50 g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
suolaa
Paprikapesto:
2 punaista paprikaa
1 rkl parmesaanijuustoa
1 rkl pinjansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
1. Viipaloi kesökurpitsat ja munakoiso. Lado viipaleet pöydälle tai leikkuulaudalle ja ripottele pintaan noin 1 tl suolaa ja anna nesteiden valua hetki. Kuivaa viipaleet talouspaperilla ja paista viipaleita pienissä erissä paistinpannulla.
2. Valmista bechamel-kastike. Sulata voi ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä hetki. Lisää maitoa koko ajan sekoittaen. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla.
3. Valmistele paprikat pestoa varten. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Nosta puolikkaat kuori ylöspäin uuniin (grillivastusten alle) ja paahda paprikoita, kunnes kuori mustuu. Anna paprikoiden jäähtyä hetki ja kuori ne.
4. Kasaa lasagne. Laita pohjalle hieman tomaattikastiketta ja bechamel-kastiketta ja ensimmäinen kerros lasagnelevyjä (3 kpl). Lisää kolmasosa kasvisviipaleista, hieman tomaattikastiketta, bechamelia ja kolmaosa parmesanjuustosta sekä muutama basilikanlehti. Jatka näin, kunnes lasagnessa on kolme kerrosta levyjä. Viimeiseksi tulee kerros lasagnelevyjä ja niiden päälle ladotaan mozzarellajuustot viipaleina. Paista lasagnea 180 asteessa tunti.
5. Valmista pesto loppuun. Soseuta kuoritut paprikat. Lisää parmesaani ja pinjansiemenet ja sekoita. Lisää oliiviöljy ja surauta tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti