Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
22. huhtikuuta 2013
Paistettu lohi ja mascarpone-pinaattipasta
Lohiherkut jatkuu. Ohje on väännetty Jamie Oliverin pinaatti-mascarponepastasta. Lohi kannattaa laittaa uuniin ensin kypsymään ja sitten alkaa valmistaa pastaa.
Pasta toimisi myös sellaisenaan kasvisruokana salaatin kera. Myös broilerin kanssa! Tämä pinaattipasta on yksi syy, miksi Jamien ohjeet ovat usein hyviä: ne ovat helppoja, raaka-aineita tarvitaan vähän, mutta ne ovat laadukkaita ja maut ovat kohdallaan!
Ps. Lidlistä löytyi pakastealtaasta luomupinaattia, joka oli pakastettu suurempina lehdenpaloina, kuin suomalainen vastaava silppu ja se oli kooostumukseltaan paljon "pinaattisempaa". Plussat siis siitä.
Paistettu lohi
500 g kirjolohifilettä
reilu 1 tl sitruunapippuria (sis. suolaa)
1. Laita lohifile uunivuokaan leivinpaperin päälle.
2. Mausta sitruunapippurilla.
3. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia-.
Pinaatti-mascarponepasta
250 g pennepastaa
suolaa
vettä
2 rkl voita
1 valkosipulinkynsi
200 g pakastepinaattia
125 g (½ pkt) mascarpone-juustoa
n. 1 dl pastan keitinlientä
suolaa
mustapippuria
1 dl parmesaania vastaraastettuna
1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.
2. Sulata pannulla voi. Lisää ohueksi viipaloitu valkosipulinkynsi ja kuullota hetki.
3. Lisää pakastepinaatti ja kuullota, kunnes pinaatti sulaa.
4. Lisää mascarpone ja keitinlientä. Lisää myös parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Sekoita joukkoon keitetty pasta. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti