Paistettujen muikkujen kaveriksi tein tillikurkkuja.
Tillikurkut
n. 300 g kurkkua
½ - 1 rkl sokeria
½ tl suolaa
1½ rkl etikkaa
tuoretta tilliä
1. Viipaloi kurkku ja nosta viipaleet kannelliseen rasiaan.
2. Lisää muut ainekset, ravistele huolellisesti ja anna maustua viileässä.
Oli niin sivistyneen oloinen nimi tällä lisukkeella, että oli pakko tulla katsomaan mistä on kysymys. Vanha tuttuhan se siellä :) Paremminhan nämä kuitenkin tunnetaan nimillä "hölskykurkut", "Mummon kurkut" tai länsirannikon murteella "flatkutetut kurkut".
VastaaPoistaJa meillä kotona etikkakurkkuja. Tillikurkku on sellainen yleissuomalainen vaihtoehto! Tällä on tosiaan niin monta nimeä.
VastaaPoista