Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
8. maaliskuuta 2013
Lakka-valkosuklaahyydykekakku
Naistenpäivän kunniaksi herkuttelimme tällaisella ihanuudella. Lakka maistuu ihanasti. Harmi, etten löytänyt pakastelakkoja paristakaan kaupasta. No, koristelu hoidettiin sitten muilla keinoilla.
Lakka-valkosuklaahyydykekakku
Pohja:
175 g täysjyväkeksejä (esim. Digestive)
50 g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 dl luonnonjogurttia
200 g lakkahilloa
2,5 dl vispikermaa tai Flora vispiä (tai esim. rahka-kermaseosta )
Kuorrute:
165 g valkosuklaata
75 g (½) prk ranskankerma
1. Pohjaa varten hienonna keksit. Sekoita joukkoon sula voi. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle, halutessasi leivinpaperin päälle. Nosta viileään.
2. Laita liivatelhdet likoamaan kylään veteen. Mittaa pieneen kattilaan sitruunamehu valmiiksi.
3. Sekoita kulhossa lakkahillo ja jogurtti. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi.
4. Kuumenna sitruunamehu ja liota siihen pehmenneet liivatelehdet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana jogurtti-hilloseokseen. Lisää joukkoon vatkattu kerma. Tarkista maku.
5. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Nosta viileään hyytymään pariksi tunniksi.
6. Tee sitten kuorrute. Sulata valkosuklaa varoen. Sekoita valkosuklaa vähitelleen pehmitetyn ranskankerman sekaan. Levitä kuorrute kakun päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. ( Jos haluat tehdä koristeeksi muutaman valkosuklaaspritsin, ota sulasta valkosuklaasta pieneen pussiin puoli ruokalusikallista suklaata, leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja tee pieniä spritsejä leivinpaperin päälle. Jähmetä ja säilö esim. rasiassa koristeluun asti).
7. Koristele valkosuklaalla, lakoilla tai vaikka kuivatulla papaijalla.
Onpa ihanan näköinen kakku. Lakka on yksi lempimarjoistani ja tällainen kakku siitä valkosuklaan kera kuulostaa kyllä aivan taivaalliselta!
VastaaPoista