Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
11. tammikuuta 2013
Sieni-perunasosekeitto
Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kasvissosekeitto tässä blogissa. Tämä keitto on maultaan mieto ja sopivan kermainen. Jos haluaa vahvempaa sienen makua, niin kannattaa toki käyttää herkkusienen tilalla metsäsieniä.
Sieni-perunasosekeitto (4:lle)
600 g perunoita
8 dl vettä
200 g kantarellituorejuustoa
1 rkl öljyä
1 rs (200g) tuoreita herkkusieniä
1 sipuli
½ tl suolaa
tuoretta persiljaa
hieman mustapippuria
1. Kuori ja pilko perunat.
2. Mittaa kattilaan vesi, lisää pilkotut perunat ja suola ja keitä perunat kunnolla kypsäksi.
3. Kuori sillä välin sipuli, harjaa herkkusienet puhtaaksi ja pilko aineket. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota sieniä ja sipulia pannulla, kunnes sipuli on kypsää. Mausta suolalla.
3. Soseuta perunat keitinvedessä esim. sauvasekoittimella.
4. Lisää joukkoon kantarellituorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
5. Lisää sieni-sipuliseos ja hieman mustapippuria, tarkista suola. Lisää lopuksi tuore persilja ja nosta kattila pois liedeltä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti