Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
7. tammikuuta 2013
Keitetyt päärynät ja kinuskikastike
Jouluna jälkiruoaksi tein näitä ihania päärynöitä. Ja päärynoiden keitinliemen hyödynsin myöhemmin osana glögiä (sekaan purkillinen valmisglögiä). Piristykseksi ja hapokkuutta tuomaan annokseen olisi voinut kellauttaa vaikka muutaman karpalon, mutta lautaset tyhjenivät nopeasti näinkin.
Annoksissa tarjosin puolikkaan päärynän, mutta oikein makeanhimoisille menisi varmaan kokonainenkin. Siitä johtuen tuo erittäin epämääräinen annoslukumäärä.
Keitetyt päärynät ja kinuski (6 - 12:lle)
6 päärynää
1,5 dl sokeria
7 dl vettä
1 kanelitanko muutama neilikka
1 tl kardemumman siemeniä
Kuori päärynät mutta jätä kantatikku. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja mausteet. Kattilaksi käy 3 litran kattila. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja nosta päärynät kattilaan. Keittele noin 20 minuuttia. Kääntele päärynöitä hieman keittämisen aikana. Nosta päärynät liemestä ja halkaise halutessasi päärynät puolikkaiksi annoksia varten.
Kinuski
2 dl vispikermaa
2 dl sokeria
suolaa
Anna sokerin sulaa kattilassa melkein kokonaan ja lisää sitten kerma. Keittele 10 minuuttia hämmennellen. Lisää ripaus suolaa. Tarjoa hieman jäähtyneenä.
Syötiin näitä jätskin ja puolukoiden kera. Nams!
VastaaPoista