Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
4. tammikuuta 2013
Kauramurokeksit
Talossa ei ollut keksin keksiä. Mieheni ja lapseni ovat melkosia keksirohmuja, joten päätin leipoa jotain pikkumakeita tulevan varalle. Nyt on siis niin perussettiä kuin olla ja voi. Vanhoja kunnon kauramurokeksejä. Kaura on leivonnassa yksi suosikkiraaka-aineitani, kokeilkaa kauravuokaleipääkin.
Kauramurokeksit (48 kpl)
200 g voita
1 1/4 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1. Vatkaa pehmeää voita ja sokeria hetki, kunnes seos on tasiasta ja kuohkeaa.
2. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne taikinaan.
4. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
5. Kaavi taikina kulhosta ja jaa se kahtia. Pyörittele taikinapuolikkaasta noin 50 cm pitkä tanko ja leikkaa se 24 palaan. Pyörittele paloista palloja ja litistä niitä noin puolen sentin pakuisiksi kakkuksiksi leivinpaperilla. Yhdelle pellille mahtuu 16 keksiä.
6. Paista keksejä 175 asteessa keskitasolla 10 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen purkittamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti