Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
26. marraskuuta 2012
Aprikoosi-myslileipä
Vähän väsynyt maanantai, mutta sitähän sai upeasti piristettyä tällä herkullisella myslileivällä ja isolla kupillisella teetä. Myslileipä on pyörinyt mielessä ja tykkään kovasti aprikooseista, niin kuivatuista kuin tuoreistakin, joten ne olivat oitis valintani myslileipään. Tämä on herkkua ja sopii niin aamupalalle kuin teen kanssakin, ja toki myös juustotarjottimen kaveriksi.
Ps. Joulun aikaan tähän leipään vaihdoin aprikoosien tilalle pehmeitä taatelin paloja ja nautimme leipää pitkään kypsytetyn goudan ja teen kera.
Aprikoosi-myslileipä
4 dl vettä
1/3 pkt hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl ssiemensekoitusta (tai esim. unikon-, pellavan- tai seesaminsiemeniä)
1 dl spelttihiutaleita
½ dl rypsiöljä
n. 6 dl vehnäjauhoja
10 kpl (60 g) kuivattuja aprikooseja
½ dl rusinoita
10 ruskeaa mantelia
1. Mittaa kulhoon kylmä vesi ja liota sekaan hiiva.
2. Lisää suola, siemenet, hiutaleet ja öljy ja sekoita.
3. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita taikinasta tasaista. Vaivaa muutama minuutti.
4. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä puolisen tuntia.
5. Lisää pieneksi pilkotut aprikoosit, rusinat ja vetisellä hienonnetut mantelit. Kääntele ainekset taikinan sekaan ja anna levätä kymmenisen minuuttia.
6. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja kohota 30 minuuttia.
7. Paista 180 asteessa 35 minuuttia.
8. Anna leivän jäätyä hetki vuoassaan, irrota ja jäähdytä ritilällä ilman peittoa.
9. Tarjoa voin ja juuston kera tai paahdettuna vaikkapa hillon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti