Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
11. lokakuuta 2012
Wilhelmiinat
Varhaisin muisto kaupan Wilhelmiina-kekseistä on lapsuudesta, kun äiti oli saanut työpaikallaan paketillisen näitä edustajalta ja kotona sitten keksejä maisteltiin. Nämä kotitekoiset ovat erilaisia, enemmän kinuskin makuisia,ja rakenteeltaankin hieman erilaisia. Nämä keksit voi tiivistää kahteen sanaan: sokeri ja voi. Tiedätte varmaan mitä tarkoitan. Herkkua!
Wilhelmiinat (n. 50 kpl)
200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 kananmunan keltuainen
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
1. Vatkaa siirappi, voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kananmunan keltuainen.
3. Muovaa taikinasta kuusi tankoa, 3 tankoa aina yhdelle pellille. Tangon hyvä koko on noin 3 cm leveä ja 2 cm paksu. Tangot leviävät uunissa melko paljon, mutta vasta paistamisen puolivälin jälkeen, joten älä huolestu, jos tangot näyttävät pysyvän aluksi muodossaan.
4. Paista 180 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi, noin 15 minuuttia.
5. Leikkaa tangot heti uunista otettuasi pellillä vinoneliöiksi. Anna jäähtyä pellillä ja säilytä rasioissa.
Olen etsinyt tämänkaltaista reseptiä ikuisuudet ja nyt vihdoin löytyi! Kiitos, ihanaa, heti kokeilemaan :)
VastaaPoistaNää on ihania! Siirappi on ihan olennainen ainesosa, sitä ei voi jättää näistä pois, koska juuri se reagoi soodan kanssa. Voi että, pitäsköhän itekin taas tehdä näitä. Nämä on myös hyviä viemisiä kyläpaikkaan, mutta heti jäähdyttyään kannattaa pakata ilmatiiviisti, niin eivät pääse pehmenemään, pysyvät rapeina.
VastaaPoista