Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
▼
16. lokakuuta 2012
Peruna-vuohenjuustopaistos
Vuohenjuustospaghettiin käytin toisen puoliskon juustosta, ja tähän vuokaan upposi sitten toinen 100 grammaa juustoa. Ohje Yhteishyvästä, muuttelin vain määriä. Vuohenjuuston ystävät, kurkatkaa tämäkin pasta ja tehkää toki paholaisenhilloa!
Itse esikeitin perunaviipaleita 10 minuuttia, jolloin paistoajaksi riitti 30 minuuttia. Ilman esikeittämistä paistoaika on 1 h 15 minuuttia.
Peruna-vuohenjuustopaistos
700 g perunaa
100 g vuohenjuustoa
½ sitruunan kuori
1 rkl sitruunamehua
1 dl ruokakermaa
1 dl kevytmaitoa
1 kananmuna
½ tl suolaa
½ tl Provencen mausteseosta, timjamia tai rosmariinia
mustapippuria myllystä
1. Kuori perunat ja viipaloi ne ½ cm paksuisiksi viipaleiksi.
2. Esikeitä halutessassi viipaleita pienessä vesimäärässä 10 minuuttia ja huuhdo kylmällä vedellä.
3. Jaa puolet perunoista vuoan pohjalle ja murusta päälle vuohenjuusto.
4. Pese ja raasta sitruunan puolikkaasta kuori ja ripottele kuori vuohenjuuston päälle. Purista päälle 1 rkl sitruunanmehua. Levitä päälle loput perunat.
5. Sekoita kulhossa kananmuna, ruokakerma, maito, suola ja muut mausteet. Kaada seos vuokaan.
6. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Lopussa voit nostaa lämpötilaa, jotta pinta saa kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti